dissabte, 18 de març del 2017

Tana Toraja

La zona de Tana Toraja a mès de tenir unes tradicions molt fortes i unes casas excepcionals te un paisatge espectacular, tot envoltat de muntanyes amb altes pareds quasi verticals i coves, molt vert i amb molt cultiu d'arròs amb terraces.
Dos dies he agafat un taxi i m'he fet portar en un poblet dalt de la muntanya a uns 20 quilòmetres de la Rantepao, on estic, i llavors he anat baixant a peu passant per petits poblets i cases disperses. A per tot arreu hi ha les cases tradicionals i moltissimes tombes excavades a la pedra.
Ahir tot caminant vaig decidir seguir unes camionetes plenes de gent i vaig arribar al lloc on hi havia una cerimònia de funeral.
Hi havia molts animals morts que estàven netejant, i moltíssima gent molt ben arreglada, amb la mena de faldilla tradicional, i molt amb blusa o camisa negra, o bufanda negra en senyal de dol. La gent estava sentada sota els graners que envolten la casa tradicional.
Aviu he anat a veure al mercat, n hi ha dos a la setmana, el d avui era el mès gran. Hi havia tres grans grups d'animals: galls de lluita, porcs i búfals. Crec que es en un dels mercats on he vist més quantitat d'animals. El llocs on hi havia els animals, és també una reliquia del passat doncs esta fet únicament de bambú.
Com és natural tanta verdor és deguda a la gran quantitat de pluja diaria. Per mi el dia comença a les 6 del matí i acaba cap a les dues quan comença la pluja.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada